Okursuz Kütüphane Kalmasın

Ara

Hep kitap: Farkındalık oluşturmak demek her yerde her zaman kitapla olmak demek

Ara

Her hafta farklı gün ve saatte okulca okuma saati yapıyoruz

Ara

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hacer Katırcı , okulumuza yakın bir pastane ile görüşüp pastaneye kitap rafı çaktırdı. İçerisine kitaplar koyarak oraya gelenlerin kitap okumaları için olanak sağladı

Ara

Okursuz Kütüphane Kalmasın Projesi kapsamında "Kahramanın Resmî "konulu resim yarışmasına katılan eserlerden küçük bir sergi yaptık.

Ara

6. Kutlugün Ortaokulu'nun kütüphanesini yenilediğini duyduk ve okul kütüphanesine 400  kitap hediye ettik. Kitapların içine notlar iliştirmeyi unutmadık

Ara

4. Hediye edeceğimiz kitapları okuyacak öğrencilere küçük notlar yazdık. Notlarımızı çocukların kişisel gelişimlerini ve okuma alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyici sözlerden seçtik.

Ara

5.Komşu okulumuz 100. Yıl İlkokulu öğrencilerine topladığımız kitaplardan 150 tanesini içlerine hazırladığımız ayraç ve notları da koyarak hediye ettik. Her kademeden toplam 8 sınıfa giderek amacımızı anlatıp kitaplarımızı verdik.

Ara

" Okumak her  zaman ve her yerde. " sloganıyla Okul Müdürümüz Güçlü YILMAZ , İngilizce Öğretmenimiz Fatma BAKİ ve bir grup öğrencimiz ; Erasmus+ " Çevre " konulu projemizin Portekiz hareketliliğini başarıyla tamamladı.

Ara

Okursuz Kütüphane Kalmasın projesi kapsamında okulumuzda  yazar Nuriye ERDOĞAN'ın katılımı ile imza günü etkinliği ve söyleşi yaptık. İki oturum şeklinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize 200 öğrencinin katılımı sağlandı. Okursuz Kütüphane Kalmasın projesi okul koordinatörümüz Emine Malkoç başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğretmenleri " Okursuz mekan kalmasın " diyerek okudukları kitabın tahlîlini yaptılar

Ara

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Zehra Bektaş  7/B sınıfını Muhibbi Kütüphanesi'ne götürerek gençlerin kütüphaneyi tanımasını sağladı ve dersini kütüphanede işledi.

Ara

1. Kitap Toplama Kampanyası: Tüm sınıflar dolaşılarak kampanya hakkında bilgi verildi. Amacımız okuduğumuz kitapları başkalarının  da okumasını sağlamaktı .

Bir haftada 550 kitap topladık.

Ara

2. Kitap toplama kampanyasına okul dışında komşularımızı da kattık. Yakın çevremize de kampanyamızı duyurarak kitap sayımızı arttırdık.

Ara

3. Kitap ayracı yaptık. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Şaheste Görgün , öğrencilerine hediye  edeceğimiz kitapların arasına yerleştirmemiz için kitap ayracı yaptırdı. Ayraçların üzerine kitabın önemini anlatan sözler yazdırdı.