Okulumuzun Tarihçesi

Yeni adıyla Cumhuriyet Ortaokulu olan okulumuz, 1968–1969 eğitim – öğretim yılında Trabzon Karma ( Kanuni) Ortaokulu'na bağlı olarak Trabzon Ticaret Lisesi'nde eğitime başlamıştır.

Okulumuz 1969- 1970 eğitim – öğretim yılında Gülbaharhatun Mahallesi Faik Dranaz caddesindeki bugünkü binasına taşınmıştır. Okulumuz 7000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olup 16 derslik            olarak eğitime başlamıştır. Trabzon Lisesi orta kısmında okuyan öğrenciler okulumuza nakledilerek öğrenci sayısı 1200'e ulaşmış ve kadrolu öğretmen sayısı da 17 olmuştur.

Okulumuzun Trabzon Lisesi ile ortak kullanılan bahçesi bir süre sonra ayrılmıştır. 1974 – 1975 eğitim – öğretim yılında okul bahçesine 6 atölyeli temel eğitim işlik binası yapılarak hizmete açılmıştır. Böylece okulumuz hazineye ait arsa üzerine kurulmuştur...

1994 yılında MLO programı çerçevesine giren okulumuz, kaliteli öğrenciler yetiştirmiş olup Trabzon çapında ayrı bir yeri ve özelliği olan bir konuma gelmiştir. Proje ile birlikte dinamik bir yapıya kavuşmuştur. 40 yıllık bir geçmişi olan okulumuz, Trabzon halkından aldığı güçle, bilimsel verilere dayanarak, Atatürkçü ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalarak, araştırmacı ve gittiği yerde kendini kolay kabul ettiren öğrenciler yetiştirmiştir.

1994 yılında MLO ( Müfredat Laboratuvar Okulu) kapsamında yer alan okulumuz çağın gerektirdiği araç ve gereçler ile donatılmıştır. Okulumuzda o dönemde sekiz adet bilgisayar, bir adet dizüstü bilgisayar, Data – Show, TV, video, tepegöz, slayt makinesi, scanner (tarayıcı) cihazı, epideyeskop ve sinema makinesi mevcuttu. Ayrıca okulumuzda iki laboratuvar sınıfı, resim sınıfı, atölye, kütüphane ve konferans salonu mevcuttu.

Okulumuz 1998 yılına kadar sadece Cumhuriyet Ortaokulu olarak eğitim vermiştir. 8 yıllık temel eğitime geçildikten sonra okulumuzun adı Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak değişmiş ve eğitime devam etmiştir.

1998 yılında eğitime katılan B Blok ile derslik sayımız artmış ve okulumuzun fiziki yapısı 3 binaya çıkmıştır. Bu tarihten itibaren tam gün eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzda 1999 yılında bilgisayarlı eğitim teknolojisi sınıfları açılarak, Trabzon'da birçok öğretmen ve öğrencinin teknoloji eğitimi almasına katkıda bulunulmuştur. 2003 yılında okul kantinimiz düzenlenmiş ve modern bir görünüme kavuşmuştur. 2006 yılında açılan anaokulu sınıflarımız Trabzon'un en geniş mekânına sahip olan tek okul olma başarısını göstermiştir. Anaokulumuz kısa bir sürede 130 öğrenciye hizmet vermeye başlamıştır. Yine aynı yıl açılan Özel Eğitim sınıfı ile öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin eğitim almalarına olanak sağlanmıştır. 2006 – 2007 eğitim öğretim yılının sonlarına doğru yeni inşa edilen konferans salonu hizmete açılmıştır. Öğrencilerin sunum ve gösterilerini yapmalarını sağlayacak şekilde düzenlenmiş ve öğrencilerin etkin kullanımına sunulmuştur. Okulumuzun tüm bölümleri ve sınıfları teknolojik araç ve gereçlerle donatılmıştır. Tüm sınıflarda internet bağlantılı bilgisayar ve projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Bilgi teknolojisinden öğretmenlerimiz en üst düzeyde yararlanarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmiş ve B Blok'un ismi değişerek Cumhuriyet Ortaokulu olarak eğitime devam edilmiştir. 2013 yılında A ve B bloklar birleşerek okulumuz daha da büyümüştür. 2017 yılında  mahallemiz okullarından 100. Yıl İlkokulunun binasının yıkılması ile okulumuz B blok binası 100. yıl İlkokuluna tahsis edildi ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle A blok binamızda 800 öğrenci 26 derslikderslik (ortaokul sınıfları, anasınıfları, özel eğitim sınıfları) ile beraber eğitim öğretime devam etmekteyiz

Okulumuzda kuruluşundan itibaren;

Yusuf ŞEN (1969 - 1988)

Kemal ERGÜL (1988 – 2005)

Mehmet ÖNGÖZ (2005-2006)

Kemal ERGÜL (2006-2010)

M. Cemal KALYONCU (2010-2014) müdürlük yapmıştır.

2014 yılında  Hüseyin KELEŞ müdürlük yapmıştır.

Okulumuzda  2018 yılında göreve gelen Güçlü YILMAZ müdürlük görevini sürdürmektedir.

Okulumuz Trabzon´un en köklü okullarından biri olup, mezun sayımız her geçen sene daha da artmaktadır. Cumhuriyet Ortaokulu, vermiş olduğu mezunlarını Fen, Anadolu ve Meslek Liselerine başarılı bir şekilde yerleştirmenin gururu ve sevincini yaşamaktadır.

Yayın: 29.06.2014 - Güncelleme: 11.05.2023 10:11 - Görüntülenme: 5684